Početna Događanja Saradnja udruženja Spoj sa Ambasadom BiH u Parizu

Saradnja udruženja Spoj sa Ambasadom BiH u Parizu

Biljana Filipović odbornica Gradske skupštine Buržea kraj Pariza i predsednica udruženja Spoj Connexition posetila je Ambasadu Republike Bosne i Hercegovine u francuskoj prestonici. Ona se odazvala pozivu ambasadorke BiH Bojane Kondić-Panić. Razgovarale su o različitim projektima, uključujući i potencijalnu saradnju između grada Buržea i gradova u BiH.

„Projekat Pokretne dečije biblioteke Biljane Filipović, sa kolekcijom knjiga najpoznatijih srpskih dečijih pisaca, privukao je veliku pažnju. Biblioteka je dostupna na nastavnim mestima dopunske škole srpskog jezika u Francuskoj, podstičući učenje i očuvanje srpskog jezika”, istakla je ambasadorka, koja je prisustvovala nedavnom otvaranju ove biblioteke u Parizu.

Odbornica Gradske skupštine u Buržeu i predsednica udruženja Spoj Biljana Filipović se zahvalila na srdačnom i toplom prijemu kao i na želji i volji da zajedno doprinesu razvoju srpske kulture i obrazovanju našeg naroda u rasejanju. „Zajedno možemo sve pa tako razviti i mnoge projekte vezane i za kulturu i obrazovanje i za saradnju grada Buržea a gradovima u BiH a posebno u Republici Srpskoj. Hvala vam od srca na toplom prijemu i razgovoru”, istakla je Biljana Filipović.
Foto: Ambasada BiH u Parizu

Izvor: Rasejane.info