Početna Kultura Turneja Tihomira Stanića sa monodramom „Na Drini ćuprija” na KiM i apel...

Turneja Tihomira Stanića sa monodramom „Na Drini ćuprija” na KiM i apel za pomoć porodici Stolić

„Širiti kulturu znači širiti i nadu i baš sa tom idejom organizovali smo zajedno sa Domom kulture iz Gračanice projekat u okviru koga ćemo zajedno sa našim poznatim glumcem Tihomirom Stanićem posetiti više sredina u kome živi naš narod na Kosovu i Metohiji. Posetićemo Gračanicu, Goraždevac i Štrpce u kojima će naš poznati glumac izvesti monodramu Na Drini ćuprija”, istakli su predstavnici Srpskog centra u Beču, koji nesebično pomažu naš narod na Kosovu i Metohiji.

Tihomir Stanić monodramom Na Drini ćuprija, na emotivan i sugestivan način približava delo našeg jedinog nobelovca, koji je u svom najpoznatijem i najprevođenijem književnom delu oslikao naš mentalitet, a svojim mudrostima i danas inspiriše mnoge. Izvođenje ove monodrame Tihomira Stanića biće besplatno za sve posetioce, dodali su u Srpskom centru u Beču.
Oni su pozvali naš narod da svojim prilogom pomognu i humanitarni deo ove akcije u okviru koje žele da pomognu sedmočlanoj porodici Stolić iz sela Ugljara kod Gračanice. Sredstva se mogu uplatiti na  humanitarni račun Srpskog centra: AT06 1400 0100 1020 5862 Svrha uplate: porodica Stolić.

07.11 OŠ Janko Jovićević u Goraždevcu
08.11 Dom Kulture Sveti Sava u Štrpcu
09.11 Dom Kulture Gračanica u Gračanici

Izvor: Rasejanje.info