Početna Vesti Srbija uspostavlja avio-linije i jača turističke veze sa Korejom

Srbija uspostavlja avio-linije i jača turističke veze sa Korejom

U Ambasadi Republike Srbije u Seulu održan je sastanak ambasadora Nemanje Grbića sa rukovodstvom kompanije „Meebang Air Agencies”, koje je obavestilo o nedavno potpisanom sporazumu o zastupanju sa kompanijom „Air Serbia” na korejskom tržištu, prenela je srpska ambasada u Koreji.

“Partnerstvo ima za cilj da poboljša promociju Srbije kao turističke destinacije među korejskim putnicima i stvori preduslove za uspostavljanje direktne avio-linije između prestonica dve zemlje. Hong Ćan-ho, predsednik „Meebang Air Agencies”, izrazio je optimizam u pogledu saradnje sa „Air Serbia”, te naglasio važnost sistematičnog rada na promociji Srbije u Koreji, posebno u kontekstu privlačenja korejskih turista”, istaknuto je u saopštenju Ambasade.

Ambasador Grbić pohvalio je inicijativu za osnivanje predstavničke kancelarije i izrazio nadu da će u naredne dve godine biti uspostavljena direktna avio-linija između Beograda i Seula. Ponudio je podršku Ambasade u prezentovanju Srbije kao atraktivne turističke destinacije i predložio organizovanje seminara o turističkoj ponudi naše zemlje. Na kraju sastanka, predstavnicima korejske kompanije uručene su brošure o Srbiji, a dogovoren je nastavak redovnih kontakata i saradnje u budućnosti, dodato je u Ambasadi.

Foto: Ambasada Srbije u Seulu

Izvor: Rasejanje.info