Početna Događanja „Stand Down sa Nebojšom Milovanovićem”: suze i smeh bečke publike

„Stand Down sa Nebojšom Milovanovićem”: suze i smeh bečke publike

Višestruko nagrađivanu muzičko-poetsku predstavu „Stand Down sa Nebojšom Milovanovićem”, koju poznati glumac izvodi već duže od decenije, bečka publika videla je u subotu, 28. septembra 2024. u svečanoj dvorani Albert Hall.

Poezija, muzika i priče iz privatnog života glumca, od kojih je satkana ova duhovita i dirljiva predstava, rasplakali su i nasmejali gledaoce. Milovanović je u jednoipočasovnom programu majstorski govorio stihove Mike Antića, Milene Marković, Aleksandra Sekulića, Moša Odalovića i drugih velikana domaće poezije. Uz veštu instrumentalnu pratnju Stanislava Stojkanovića (perkusije) i Dušana Popovića (gitara), glumac je izveo nekoliko pesama, kao što su „Stani, stani Ibar vodo”, „Eleno, kerko”, „Odlazak” i druge. Predstava je, kao i uvek, obogaćena živopisnim video ilustracijama Jovane Bjeković.”


Foto: N. Krnjajić

„Poezija nije puko govorenje ili čitanje stihova, to je lična interpretacija misli i osećanja drugoga – za svakog umetnika ogromna odgovornost”, kazao je Milovanović i dodao da je svaki njegov nastup pomalo drugačiji od onog prethodnog, što je rezultat „neočekivanih trenutaka i emocija koje se u momentu dese na sceni ili u publici”.

Posebno dirljiv i emotivan bio je trenutak kada su glumčeve kolege iznele na binu tortu povodom njegovog jubilarnog, pedesetog rođendana, pevajući rođendansku pesmu zajedno sa publikom.

Predstavu je organizovao Klub mladih umetnika Prosvjete iz Beča, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Austriji. Pod dirigentskom palicom nekoliko mladih intelektualaca srpskog porekla, ovaj klub već godinama održava pesničke večeri i organizuje nastupe poznatih domaćih umetnika.

Izvor: Rasejanje.info/ Klub mladih umetnika Prosvjete iz Beča