Početna Događanja U Parizu otvorena izložba fotografija Milovana Mikija Ćirovskog

U Parizu otvorena izložba fotografija Milovana Mikija Ćirovskog

Sinoć je u Parizu u prostorijama Kulturnog centra Srbije otvorena izložba fotografija „Foto zapisi 2.0”  Milovana Mikija Ćirovskog. U okviru obeležavanja 50 godina postojanja Kulturnog centra Srbije u Parizu prošle godine prikazan je prvi deo izložbe od osnivanja Kulturnog centra Srbije 1973. pa do 1980. godine. Do 12. oktobra posetioce će moći da vide i drugi deo, posvećen periodu od osamdesete godine prošlog veka do danas. „Reč je o periodu obeleženom ekspanzijom kulturnih projekata, izvanrednom kulturnom saradnjom i događajima koji su pomogli u oblikovanju identiteta Kulturnog centra Srbije na pariskoj sceni”, istaknuto je u Kulturnom centru Srbije u Parizu.


Foto: Savez Srba Francuske

Milovan -Miki Ćirovski, radio je kao fotoreporter u mnogim agencijama i novinama (Tanjug, Beta Danas, Glas, Naše novine…) a bio je i koordinator kulturnih aktivnosti i zamenik direktora KCS u Parizu. Organizatori ove izložbe suKulturni centar Srbije u Parizu i Balkan medija, čiji je direktor Nikola Letić govorio o radu Milovana Ćirovskog. On je ujedno pohvalio i direktorku Kultunog centra Srbije u Parizu Natali Beljanski.

Ovom izložbom Milovan Miki Ćirovski, novinar, fotograf i alumni prestižne škole Luj-Lumijer, uveo je u najvažnije događaje navedenog perioda u Kulturnom centru, prikazujući plodnu umetničku razmenu, festivale, interkulturalne susrete i druge trenutke koji svedoče o vitalnosti Centra u uslovima stalnih promena. „Fotografije otkrivaju i učešće kultnih ličnosti u životu Centra, kao što su Emir Kusturica, Peter Handke, Žan-Kristof Buison i mnogi drugi koji su pomogli u jačanju veza između Srbije i međunarodne kulturne scene”, preneo je Kulturni centar.


Foto: Savez Srba Francuske

Na otvaraju bilo je prisutno dosta predstavnika srpske zajednice među njima slikar Milan Cile Marinković, ambasadorka Bosne i Hercegovine u Parizu Bojana Kondić Panić, predsednik Saveza Srba Francuske David Jakovljević, Biljana Filipović delegirana odbornica grada Buržea i savetnica gradonačelnika….

Svi koji žele da pogledaju izložbu mogu to uraditi do 12. oktobra. Kulturni centar Srbije se nalazi u ulici 123 Rue Saint-Martin, (75004 Paris) i otvoren je od utorka do subote od 11.30 – 19.30.

Izvor: Rasejanje.info