Početna Najave U Stavangeru se održava promocije knjige „Moj deda pripoveda” Milene Stevanović

U Stavangeru se održava promocije knjige „Moj deda pripoveda” Milene Stevanović

Predstavnici Udruženja Srba u Rogalandu u norveškom Stavangeru pozivaju na promociju dečije knjige „Moj deda pripoveda” Milene Stevanović, 21. septembra 2024.u 11 časova, (u Gausel školu, glavni ulaz, Gauselbakken 103, 4032 Stavanger).

Knjigu će predstaviti autorka knjige Milena Stevanović sa ćerkom Fotini, koja je ilustrator knjige.

Promociju knjige organizuju Srpska dopunska škola u Stavangeru, Predškolska nastava i udruženje Ivo Andrić a promocija je namenjena za sve a posebno za roditelje i njihovu decu.

Za sva dodatna pitanja, predstavnici udruženja Srba će odgovoriti putem mejla post@ivoandric.no.

Autorka Milena Stevanović sa ćerkom Fotini
Foto: ahriva M. Stevanović

Prenosimo i par zanimljivih pasusa ove knjige:

„Moj deda pripoveda je zbirka kratkih priča o urnebesnim avanturama I nesvakidašnjim nestašlucima jednog dečaka, koji je danas deka I koji ima 83, 84, a možda I 86 godina, ne znamo tačno. Knjiga je rezultat porodičnog projekta na kome su radile tri generacije: deka Hrane je svoje priče ispričao, njegova unuka Milena je zapisala, a praunuka Fotini svojim ilustracijama oživela I dočarala na još zabavniji način”.

„Život na selu u doba tokom i nakon II svetskog rata nije bio lak, ali je, svakako, bio vrlo uzbudljiv. Razni likovi koji dečaku Hranetu prave društvo, pokazuju nam da mašte nije manjkalo ni deci ni odraslima, dok je parola ‘snadji se’ lajtmotiv u većini priča koje deka Hrane smehom do suza pripoveda”.

„U današnje vreme otuđenosti i pomalo zaboravljenih porodičnih vrednosti, pronaći knjigu u kojoj je toplina detinjstva iznikla iz nekih starih, davno prohujalih vremena, pravi je uspeh”, istakli su organizatori.

Delo Moj deda pripoveda obgrljuje čitaoca u topao i čvrst zagrljaj u kome je sigurno, jer se na pravim vrednostima mogu vaspitavati mladi čitaoci, a stariji podsetiti svega što su nekada učili a na stranputicama života pomalo i zaboravili… – preuzeto iz opisa izdavačke kuće Nova poetika.

Izvor: Rasejanje.info