Početna Najave U Roterdamu se održava tribina pod nazivom „Iza žice” posvećena Srbima na...

U Roterdamu se održava tribina pod nazivom „Iza žice” posvećena Srbima na KiM

Srpska pravoslavna parohija Svete Trojice iz holandskog Roterdama će u nedelju 22. septembra posle svete liturgije, u prostorijama crkve, organizovati predavanje i humanitarnu akciju pod nazivom „Iza Žice”.
Skup pod nazivom „Humanitarno Kosovsko-metohijsko poslepodne i tribina na temu Iza žice, obogatiće svojim učešćem jeromonah Hristofor iz manastira Dragana ci Nikola Vasić iz humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje.

„Nikolina Zorić će nam pesmom otvoriti ovaj humanitarni kosovsko-metohijski događaj. Posle toga će se prisutnima obratiti jeromonah Hristofor. Otac Hristofor će govoriti o važnosti manastira Draganac za opstanak i ostanak našega naroda u južnoj srpskoj pokrajini. U nastavku će govoriti Nikola Vasić iz humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje, koji će se osvrnuti na rad i zalaganja ove humanitarne organizacije za decu i mlade, kao i na projekte letnje škole u Bratilovcu, školu košarke i stipendiranje učenika na Kosovu i Metohiji”, pojašnjeno je u parohiji Svete Trojice.

Pre početka tribine biće postavljeno posluženje, tako da ćete moći da se okrepite pre nego što zauzmete svoje mesto.  „Srdačno vas sve pozivamo da učestvujete u ovoj humanitarnoj tribini i da time pokažete solidarnost sa srpskom decom i omladinom na Kosovu i Metohiji. Zajedno možemo da napravimo razliku i da doprinesemo njihovoj boljoj budućnosti. Budimo složni i pružimo im podršku koju zaslužuju!”, istakli su sveštenstvo i Uprava parohije.

Izvor: Rasejanje.info