Početna Zanimljivosti Lični stav Jelene Arunović – Zlato iz Pariza – kruna jednog puta

Lični stav Jelene Arunović – Zlato iz Pariza – kruna jednog puta

I dalje zvuči sjajno. Utisci su se tek delimično slegli, premalo vremena je prošlo.

Zorana i Damir su pobednici Olimpijskih igara u Parizu, a ovaj uspeh ima poseban značaj za sve nas. Ovim zlatom Zorana i ja smo ispunile svoj cilj i kompletirale kolekciju – sada imamo zlata sa svih najvećih takmičenja. Naš put, koji traje od 2010. godine, bio je ispunjen izazovima, medaljama, ali i neuspesima. Da li je to put koji može biti primer drugima? Nisam sigurna, ali znam da je vredelo.

Posebno želim da istaknem Goranovu ulogu i ogromnu zahvalnost koju osećam. Zajedno smo stvorili nešto posebno, što nam je, bez sumnje, bila diskretna prednost nad svima. Naš tim je najbolje funkcionisao u najvažnijim i najtežim trenucima.

Za mene, iskustvo koje sam stekla kroz sve ove godine rada je neprocenjivo. Zorana i ja smo postavile visoke ciljeve i dokazale da smo dorasle svakom izazovu. Najviše cenim to što smo imale hrabrosti da otvoreno pričamo o svojim ciljevima, a još više što nikada nismo odustale od njih.

Ovaj uspeh je rezultat timskog rada, ali i dokaz istrajnosti i vere u ono što radimo. Pariz 2024. bio je izazov koji smo savladale, pokazujući koliko daleko možeš stići kada znaš da nisi sam.

Lepi moji to vam je to!, istakla je Jelena Arunović na društvenim mrežama.

Jelena Arunović, jedan od naših najtrofejnijih trenera u streljaštvu, je sportski ambasador evropskog projekta PROGRESS, koji u Srbiji sprovodi Fakultet za sport Univerziteta Union – Nikola Tesla.

Arunovićeva je apsolvent na našem fakultetu na studijskom programu Trener u sportu. Jelena je bila selektorka reprezentacije Srbije u streljaštvu tokom tri olimpijska ciklusa (London 2012-Tokio 2020).

Zorana, njena sestra, koju trenira od 2008.godine, je pod njenim vođstvom osvojila preko 50 medalja u olimpijskim disciplinama na navećim takmičenjima, od čega je 10 zlatnih.

Uz medalje, Zorana je tokom rada sa Jelenom postavila i po jedan svetski i jedan evropski rekord. Jelena je nosilac prestižne PRO licence Svetske streljačke federacije, koja se dodeljuje za izuzetna dostugnuća u ovom sportu, kao i dobitnik Majske nagrade.

Više puta je bila proglašena za trenera godine Streljačkog saveza Srbije, kao što se i zbog rezultata svojih sportista nalazila u užem izboru za trenera godine OKS-a. Članica je komisije Žene i sport Olimpijskog komiteta Srbije (dva mandata)

Foto: FB J.Arunović
Izvor biografije: Univerzitet Union-Nikola Tesla/Fakultet za sport