Početna Najave Žurka društva Sveti Sava iz Tonsberga 14. septembra

Žurka društva Sveti Sava iz Tonsberga 14. septembra

U organizaciji društva Sveti Sava iz norveškog grada Tonsberga u subotu 14. septembra održaće se žurka ovog društva. „Ponavljamo prošlogodišnji uspeh i pozivamo da nam se pridružite u subotu 14. septembra od 18.00 časova, na novoj srpskoj žurci u Tonsbergu! Očekuje nas veče ispunjeno domaćim specijalitetima i bogatim muzičkim programom koji slavi našu kulturnu tradiciju. Dođite da se družimo, i uživamo u atmosferi koju samo mi možemo da stvorimo! Dobrodošli!”, istakli su u društvu Sveti Sava.

Karte se mogu kupiti na linku. Žurka je otvorenog tipa i namenjena je i norveškim prijateljima, kolegama i komšijama. „Cilj nam je da Norvežani kroz ovu proslavu bolje upoznaju našu bogatu kulturu, običaje i muziku i uživaju zajedno sa nama- kao i prošle godine!”, naglasili su u udruženju.

Srpsko udruženje Sveti Sava je dobrovoljna, neprofitabilna, nepolitička i nezavisna organizacija, čiji su članovi norveški građani na teritoriji regije Vestfold i šire. Udruženje sarađuje sa bratskim udruženjima koji kao i mi svojim radom i trudom teže da sačuvaju korene, tradiciju i kulturu sa svojim sunarodnicima. Osnovano je 24.10.2020. godine u Tonsbergu od strane Srba koji žive na teritoriji Vestfolda u Kraljevini Norveškoj. Zadatak je očuvanje identiteta te borba za prava i ugled Srba u Norveškoj i u celini kao i očuvanje i nega srpske tradicije i kulture. Vizija društva Sveti Sava je brža i lakša integracija članova udruženja u Norveško društvo, upoznavanje Norveške kroz razne vidove kulturnih i sportskih manifestacija.

Izvor: Rasejanje.info