Početna Informacije Hag surovo ubija Srbe

Hag surovo ubija Srbe

„Sve surovije ponašanje lekara i čuvara Haškog tribunala prema Mladiću i Karadžiću ukazuje da Zapad uništava srpske vođe. Karadžić tužio Engleze”, ističe dr Marko Lopušina, pisac, novinar, autor

Otac  Radmilo, sveštenik koji posećuje srpske osuđenike u pritvoru Haškog tribunala ovih dana odlazi da poseti dr Radovana Karadžića, koji je zatočen u Velikoj Britaniji. „Radovan je teško bolestan čovek, a britanski čuvari se surovo odnose prema njemu”, posvedočio mi je otac Radmilo.

I drugi haški osuđenik general Ratko Mladić, nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske je teško bolestan. Nedavno je pao u pritvorskoj bolnici Haškog tribunala u Ševeningenu. U ovoj bolnici se Mladić nalazi od aprila zbog velikog krvnog pritiska, otkazivanja rada bubrega i nemogućnosti kretanja. Ustao je da primi u posetu sina, onesvestio se, pao i povredio glavu. Prebačen je u gradsku bolnicu iz koje je posle dva dana vraćen u pritvorski stacionar.

Mladić je i ranije par puta prebacivan u civilnu državnu bolnicu kada je imao neke intervencije ili posmatranja. Operisan je 8. januara u holandskoj bolnici i ugrađen mu je pejsmejker. Iako u pritvoru nema uslova za lečenje i oporavak Holanđani su odbili ponudu Srbije da se general leči u Beogradu.

Dr Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske, koji se kao haški osuđenik nalazi u britanskom zatvoru Albani na ostrvu Vajt, u maju mesecu je u više navrata padao u nesvest. Povredio je glavu, kuk, rebra i oba ramena. Ostavljan je u hodniku bez medicinske pomoći, bez dijagnoze i terapije, ističe dr Marko Lopušina.

Za portal Rasejanje.info dr Marko Lopušina