Početna Događanja Mladi iz Skija učestovali na kampu u Velikoj Plani

Mladi iz Skija učestovali na kampu u Velikoj Plani

Mnogo aktivnosti bilo je i tokom leta kod predstavnika udruženja Srba Kruna iz Skija u Italiji. Njihovi članovi izvođačkog i pripremnog ansambla Udruženja folklorne sekcije učestvovali su na prvom letenjem kampu za omladinu iz dijaspore, u organizaciji Kulturno umetničkih društava – Velike Plane, a pod pokroviteljstvom Ministarstava Republike Srbije.


Foto: Srpsko udruženje Kruna Skio

Na ovogodišnjem kampu učestovali su omladinci iz više zemalja: iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Italije, Rumunije, Republike Srpske i Austrije. Kako su istakli u Udruženju Srba Kruna dvadeset pet omladinaca vratilo se u Italiju sa predivnim utiscima i bogato stečenim znanjem i iskustvom. „Tokom petodnevnog kampa obilazili su manastire, vežbali folklor, imali slobodne aktivnosti i druženja, a na koktelu dobrodošlice obratio im se ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom. Organizatorima zahvaljujemo na pozivu, besprekornoj organizaciji, gostoprimstvu i svemu onome što su uradili tokom tih dana, jer su svojim ljubaznošću i velikodušnošću ostavili trajni trag u srcima naše dece i probudili u njima još veću želju za istraživanjem identiteta i održavanjem tradicije i kulture svoje zemlje porekla”, dodali su u ovom poznatom srpskom udruženju u Italiji.

Pored folklornog nastupa mladi su imali priliku da prisustvuju mnogim kulturnim događanjima i da obilaze divne znamenitosti u gradu i okolini.

Izvor: Rasejanje.info