Početna Događanja Poseta direktora Arhiva Vojvodine Nebojše Kuzmanovića Sentandreji

Poseta direktora Arhiva Vojvodine Nebojše Kuzmanovića Sentandreji

Početkom nedelje mitropolit budimski Lukijan primio je u sedištu Eparhije budimske u Sentandreji dr Nebojšu Kuzmanovića, direktora Arhiva Vojvodine. Domaćin je gosta iz Novog Sada upoznao sa delatnošću Arhiva Eparhije budimske kao i sa procesom osavremenjivanja uslova u kojima se skladišti i čuva arhivska građa.
Sa druge strane, kako navodi Eparhija budimska, direktor Arhiva Vojvodine dr Kuzmanović je predstavio mitropolitu i službenicima Eparhije instituciju na čijem je čelu kao i spektar delatnosti na poljima arhivistike obrade, restauracije i promocije arhivske građe.

„Ovom prilikom dogovorena je saradnja Eparhije budimske i Arhiva Vojvodine u smislu stručne pomoći pri obradi arhivske građe koja se čuva u Sentandreji, naročito one na mađarskom i latinskom jeziku. Dr Kuzmanović je posetio i sam Arhiv i depo Eparhije budimske gde se i lično upoznao sa uslovima rada izrazivši zadovoljstvo. Ovom prilikom uvaženi direktor je posetio i Srpski crkveni muzej – Sentandreja” navela je Eparhija budimska.

Dr Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine je povodom posete Sentandreji, a u okviru programa „Vreme darivanja” poklonio Eparhiji budimskoj vredne i značajne publikacije najpre Arhiva Vojvodine ali i drugih izdavačkih kuća iz Srbije. Sastanku su prisustvovali protosinđel Varnava Knežević, sekretar Eparhije i Kosta Vuković, glavni kustos i upravnik Srpskog crkvenog muzeja.

Izvor: Rasejanje.info