Početna Događanja Memorijalni turnir Udruženja Srba Kruna u Italiji – „Žikica Živanović Benga”

Memorijalni turnir Udruženja Srba Kruna u Italiji – „Žikica Živanović Benga”

Memorijalni turnir veterana u malom fudbalu 4+1 – „Žikica Živanović Benga”

U okviru manifestacije „Đurđevdanski sastanak” u organizaciji Udruženja Srba Kruna iz Italije održan je turnir u malom fudbalu za veterane u znak sećanja na dugogodišnjeg člana udruženja Žikicu Živanović – Bengu. Memorijalni turnir veterana u malom fudbalu 4+1 – „Žikica Živanović Benga” održan je u sjajnom ambijentu otvorenog fudbalskog terena. Šest ekipa takmičile su se jedna protiv druge.


Foto: Ž. Mladenović

Pod dirnutim pogledom njegove porodice i publike, fudbaleri su pokazali veliki sportski duh i fer plej, ujedinjeni većim iskustvom sećanja na profesionalnu i humanu vrednost onoga koji je ulio veliku energiju i strast u ovu vrstu sporta. Na trećem mestu turnir je završila ekipa Sloga sport, dok je u finalu turnira na utakmici između ekipa Kruna i Josić prvo mesto zasluženo pripalo ekipi Josić. Najbolji strelac bio je Đorđević Vladan, najbolji golman na turniru bio je Dejan Mitrović, dok je za najboljeg igrača proglašen Majstorović Igor.

„Zahvaljujemo se svim ekipama koje su učestvovale na turniru i time dale svoj doprinos u očuvanju tradicije ovog turnira i uspomene na našeg prijatelja, njegovoj porodici koja je uvek tu da nas podrži, svim sponzorima, vernoj publici i volonterima udruženja”, istaknuto je u Savezu Srba Italije.

Izvor: L. Mladenović/ Savez Srba Italije