Početna Informacije Svaki predmet vezan za lik i delo Nikole Tesle je dobrodošao Udruženju...

Svaki predmet vezan za lik i delo Nikole Tesle je dobrodošao Udruženju Teslin toranj u Srbiji

Predstavnici Udruženja Teslin toranj u Srbiji i Udruženje inženjera i tehničara Leskovca pozvali su sve koji imaju neki eksponat, uređaj, knjige, slike, suvenire ili nešto što je vezano za lik i delo Nikole Tesle da ih kontaktiraju ukoliko žele te stvari da daruju odnosno poklone za njihov Teslin centar mali.

Teslin centar – mali otvoren je jula 2022. u Leskovcu u čast Nikole Tesle. Jedinstven je u svetu a otvorila su ga dva neprofitna volonterska udruženja, Udruženje Teslin toranj u Srbiji i Udruženje inženjera i tehničara Leskovca. Teslin centar – mali otvoren je i za posetioce u kojem između ostalog mogu da pogledaju i eksponate, ulaz je besplatan. U ovom objektu se nalazi i kancelarija pomenuta dva udruženja. U Teslinom centru – malom i kancelariji se odvijaju mnoge aktivnosti na temu Nikole Tesle i njegovo delo kao što su predavanja o liku i delu genijalnog naučnika. Objekat gde je smešten Teslin centar – mali i kancelarija su privremene lokacije jer nemaju svoj objekat.

Dušan Sinadinović u kancelariji udruženja posvećenoj N. Tesli
Foto: FB D. Sinadinović

Upravo zbog toga je i upućen apel da se svako ko može na bilo koji način „da nam pomogne je dobrodošao. Do sada sam neke eksponate sam kupio, neke napravio, neke sa udruženjem  nabavio, neke smo dobili na poklon neke smo kupili jer su nam neke osobe finansijski pomogle. Hvala svima. Normalno nastavljamo oko nabavke novih eksponata i nadalje. Neke značajne eksponate sam i ja poklonio a neke i zajedno sa udruženjem na razne adrese. U svakom slučaju hvala na pažnji”, istakao je Dušan Sinadinović, predsednik Udruženja Teslin toranj u Srbiji.